voetbalzone

Van Persie: ‘Hij speelt pokerspel, maar we willen hem niet kwijt’

Gijs Freriks15 nov 2014, 06:50
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2014, 06:50
Advertentie

Guus Hiddink wilde in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Mexico al met Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie in de basiself beginnen, maar laatstgenoemde moest vanwege een stijve hamstring verstek laten gaan. De aanvalsleider van Manchester United is er zondag echter wel weer bij, wanneer Oranje thuis tegen Letland speelt.

voetbalzone

Van Persie zegt in een interview met NUsport dat hij veel zin heeft om een aanval te vormen met Huntelaar: “Ik kijk ernaar uit. Zij zullen vooral verdedigen. Met twee spitsen, twee vleugelaanvallers en offensieve middenvelders kunnen we ze onder druk zetten.” De aanvoerder van Oranje is met Huntelaar al jaren onderdeel van een nationale spitsendiscussie.

De bondscoaches kozen echter vrijwel altijd voor Van Persie: “Maar tegen Letland lijkt dit me een goed plan. We moeten die wedstrijd winnen. Hoe dan ook”, zegt de linkspoot. “We zijn dat verplicht aan Hiddink. Hij speelt hoog pokerspel met zijn mededeling dat hij bij een nederlaag vertrekt. Maar we willen hem niet kwijt. Je kan zijn opmerking ook anders bekijken. Hij kan dat zeggen omdat hij veel vertrouwen in ons heeft.”

Bezig met laden …