voetbalzone

Van Persie hoorde stemmetjes in zijn hoofd: 'Die bleven maar praten'

Matthijs van Laar15 sep 2013, 11:15
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2013, 11:15
Advertentie

Robin van Persie is vastberaden om zijn uitstekende debuutseizoen bij Manchester United te overtreffen. De spits scoorde dertig keer in zijn eerste jaar op Old Trafford, maar wil met name in Europa beter presteren. De Engels landskampioen sneuvelde vorig seizoen in de kwartfinales van de Champions League tegen Real Madrid, mede doordat Van Persie in het eerste duel in Spanje enkele enorme kansen onbenut liet.

/

“Ik heb de hele zomer stemmetjes in mijn hoofd gehad”, onthult de Rotterdammer in Sunday People. “Ze vertelden mij dat ik nog beter mijn best moet doen. Het was een goed seizoen, zowel voor Manchester United als voor mijzelf, maar we hadden verder kunnen komen in de Champions League. Ik heb gedurende de zomer van het succes kunnen genieten en alles rustig kunnen laten bezinken. Maar die stemmetjes in mijn hoofd bleven maar tegen me praten.”

Ook dit seizoen is Van Persie weer in stijl begonnen. De Premier League-topscorer van de afgelopen twee jaar staat na vier optredens met zijn club alweer op drie treffers. Alleen Olivier Giroud (Arsenal) en Christian Benteke (Aston Villa) troffen tot op heden vaker doel. Liverpools Daniel Sturridge scoorde eveneens drie keer.

Bezig met laden …