Van Persie houdt stand met Fenerbahçe en bereikt achtste finale

Gijs Freriks25 feb 2016, 17:49
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2016, 17:49

Fenerbahçe heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de Europa League. De Gele Kanaries speelden donderdag met 1-1 gelijk tegen Lokomotiv Moskou en dat was voldoende na de 2-0 overwinning van vorige week dinsdag. Robin van Persie deed negentig minuten mee en kon geen potten breken.

/

Fenerbahçe kreeg voor het eerst in 282 minuten een doelpunt tegen in een Europa League-uitwedstrijd. Aleksandr Samedov benutte in de blessuretijd van de eerste helft een rebound nadat doelman Fabiano een schot van Taras Mykhalyk niet onder controle had gekregen. Hij had de treffer zelf ingeleid met een slechte uittrap. Lokomotiv had al eerder op voorsprong kunnen komen in Cherkizovo, maar na achttien minuten werd een treffer ten onrechte afgekeurd. Fenerbahçe speelde niet best, maar werd wel twee keer gevaarlijk.

Josef de Souza kopte bij een hoekschop over en Volkan Sen trapte van ver naast. In de tweede helft gingen de Russen op zoek naar een tweede treffer en vonden die twintig minuten bijna: aanvoerder Samedov kopte van dichtbij op de vuisten van Fabiano en schoot in de rebound hoog over. Aan de andere kant kreeg Lokomotiv na 83 minuten het deksel op de neus: Mehmet Topal kopte uit een hoekschop prachtig raak met een boogbal. Fenerbahçe wist daardoor dat men de volgende ronde niet meer kon mislopen.