voetbalzone

Van Persie: ‘Ik herken wat van mezelf in Januzaj, tien jaar geleden’

Peter Nusselder28 okt 2013, 08:40
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2013, 08:40
Advertentie

Robin van Persie is de belangrijkste aanvaller van Manchester United, maar het is niet ondenkbaar dat de dertigjarige Nederlander op termijn wordt opgevolgd door Adnan Januzaj. De achttienjarige Belg mag van trainer David Moyes al regelmatig opdraven in het eerste elftal van de Engels kampioen.

/

De jeugdige Januzaj, die Anderlecht twee jaar geleden verruilde voor Man United, roept bij Van Persie herinneringen op aan de voetballer die hij zelf was toen hij doorbrak bij Feyenoord. “Ik herken wat van mezelf in Januzaj, tien jaar geleden”, tekent Het Laatste Nieuws op uit de mond van de aanvoerder van het Nederlands elftal, die in 2004 van Rotterdam naar Arsenal verhuisde en acht seizoenen later overstapte naar Old Trafford.

Van Persie benadrukt overigens dat zijn veelbelovende ploeggenoot geen kopie van hemzelf is. “Hij is niet de nieuwe Van Persie, wel de nieuwe Adnan.” Januzaj heeft in de afgelopen periode hoe dan ook veel indruk gemaakt op de Nederlander. “Ik heb in het verleden al met heel veel jonge talenten samen gevoetbald, maar hij behoort zeker bij de twee beste”, zegt Van Persie.

Bezig met laden …