voetbalzone

'Van Persie is een echte professional, dan heb je hier al een streepje voor'

Erik van Dam17 aug 2012, 00:10
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2012, 00:10
Advertentie
/

Na Feyenoord en Arsenal zal Manchester United binnen afzienbare tijd de derde club worden voor Robin van Persie. De 29-jarige spits verhuist voor vele miljoenen euro's van Londen naar Manchester, in de hoop daar prijzen te gaan pakken. Rio Ferdinand, die er zelf al tien jaar in het shirt van the Red Devils op heeft zitten, heet Van Persie van harte welkom en hoopt dat de spits de titel naar Old Trafford helpt brengen.

“Bij ons zijn verwachtingen hoger dan waar ook ter wereld. Het komt geregeld voor dat het niet zo'n succes wordt als iedereen vooraf gedacht had, maar bij Robin ben ik daar totaal niet bang voor. Hij is een echte professional en dan heb je al een streepje voor bij deze club”, zegt Ferdinand op de clubwebsite van Manchester United. “Ik weet dat hij niet egoïstisch ingesteld is. Hij komt hier naar toe om prijzen te pakken en dat doe je samen.”

“Als hij er in slaagt bij ons te scoren zoals hij vorig seizoen bij Arsenal deed, weet ik zeker dat we tegen het einde van het seizoen allemaal staan te lachen”, voorspelt Ferdinand. De robuuste verdediger maakte in 2002 de overstap van Leeds United naar Manchester United en won sindsdien vijf landstitels, vier Community Shields, twee Carling Cups en een FA Cup, Champions League en wereldbeker voor clubs.

Bezig met laden …