voetbalzone

Van Persie krijgt steun van twee trainers, Pi-Air juist tegenstander

Erik van Dam23 nov 2012, 11:58
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2012, 11:58
Advertentie

Robin van Persie komt niet zo vaak aan het woord in de Engelse media. De Nederlandse spits doet af en toe zijn zegje op de officiële clubwebsite van Manchester United en wordt na wedstrijden wel eens voor de camera gehaald, maar spreekt zich verder niet veel uit over zijn vorm, zijn spel, zijn teamgenoten en zijn doelstellingen. In NUsport laten drie ‘bekenden’ daar hun licht over schijnen.

/

Martin Jol, landgenoot van de United-spits, trof Van Persie de laatste jaren geregeld in de Premier League. Hij zegt wel te begrijpen dat de Engelse media niet zo vaak voet aan de grond krijgen in het kamp-Van Persie. “Als je zo goed bent als Robin, heb je dat niet nodig, dan kun je altijd je voeten laten spreken. Het is toch vaak allemaal onzin wat ze ervan maken. In Engeland geven spelers en trainers zelden interviews, laat staan dat ze hun telefoonnummer aan een journalist geven. Heerlijk rustig.”

Een andere bekende van de aanvaller, Ricardo Moniz, zegt in het magazine dat hij het ‘heel verstandig’ vindt van Van Persie dat hij de media niet zo vaak zoekt. Moniz trainde Van Persie in de jeugd van Feyenoord en weet dat de spits vroeger veel tijd nam voor interviews. Dat kostte flink wat energie en dus snapt Moniz dat de Oranje-international het niet meer doet. Pierre van Hooijdonk is de enige die van mening is, dat Van Persie zijn taak wat verzuimt.

“Interviews geven is onderdeel van je vak. Je bent 't verplicht je achterban, je fans te informeren over hoe je dingen beleeft en waarom je doet wat je doet, vind ik”, geeft Pi-Air, die in Rotterdam-Zuid met Van Persie samenspeelde, te kennen. “Al is het alleen maar om de jongetjes die net als jij willen worden, handvatten te geven. Maar interviews geven is ook goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je wordt gedwongen over zaken na te denken, een mening te vormen en die goed te formuleren.”

Bezig met laden …