voetbalzone

Van Persie: ‘Manchester City zit momenteel in dezelfde situatie als wij’

Peter Nusselder29 nov 2011, 13:26
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2011, 13:26
Advertentie

Het voetbal in Engeland staat bekend om de overvolle speelkalender en dat wordt deze week weer eens aangetoond. Nadat Arsenal en Manchester City afgelopen weekend nog gelijkspeelden tegen respectievelijk Fulham en Liverpool (beide 1-1) staan de twee clubs alweer tegenover elkaar in de Carling Cup. Aanvoerder Robin van Persie laat het duel mogelijk schieten, maar kijkt wel vooruit.

/

“Zaterdag speelden we onze derde wedstrijd in zeven dagen, en dat is veel”, laat de spits weten via de officiële kanalen van the Gunners. “We hadden een lastig uitduel met Norwich City, speelde vier dagen later tegen Borussia Dortmund en zaterdag wachtte de ontmoeting met Fulham. De hersteltijd was tussen woensdag en zaterdag korter dan we de laatste tijd gewend waren”, aldus de Nederlander.

“Het is geen excuus, maar een extra dag rust kan toch een paar procent verschil maken. Manchester City zit echter in dezelfde situatie als wij, dat moet ik toegeven. Voor hem is het zelfs nog zwaarder, want zij speelden twee dagen geleden pas tegen Liverpool. Ik weet dat het lastig is om alle wedstrijden te laten spelen, maar ik snap er niets van dat ze ons dinsdag tegen City laten voetballen. Dit zijn de toppers en de mensen verwachten dan dat iedereen fit is en geweldig presteert, maar dat is niet realistisch”, vindt de Arsenal-captain.

Bezig met laden …