voetbalzone

Van Persie: ‘Miyaichi heeft alles om een publiekslieveling te worden’

Peter Nusselder20 sep 2011, 13:39
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2011, 13:39
Advertentie

Het draait bij Arsenal dit seizoen nog niet zoals het zou moeten, maar tegen Shrewsbury Town moeten the Gunners dinsdagavond in staat worden geacht om de volgende ronde van de Carling Cup te bereiken. Er is bovendien voor het eerst een basisplaats weggelegd voor Ryo Miyaichi.

/

Aanvoerder Robin van Persie gunt de Japanse aanvaller zijn basisdebuut en denkt dat de fans van Arsenal wat kunnen verwachten van de achttienjarige belofte. “Hijis een geweldige jongen”, laat de Nederlander weten op de officiële website van Arsenal. “Als je kijkt naar de manier waarop hij speelt en naar zijn lichaamstaal, dan blijkt uit alles dat hij plezier heeft. Hij houdt van voetbal en is gewoon een goede jongen.”

Tegen Shrewsbury, dat uitkomt op het vierde Engelse niveau, mag Miyaichi van trainer Arsène Wenger in de basis starten. “Ik weet zeker dat hij een mooie en lange carrière bij Arsenal zal hebben”, voorspelt Van Persie, “want hij heeft alles om een publiekslieveling te worden. Hij is positief, werkt hard, is technisch en kan dribbelen; hij heeft alles waar een supporter naar op zoek is.”

Bezig met laden …