voetbalzone

Van Persie openbaart minpunt: ‘Dat kan ik mezelf niet vergeven’

Erik van Dam27 jun 2014, 08:30
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2014, 08:30
Advertentie

Robin van Persie wierp zich tot nu toe als een echte aanvoerder en voortrekker op voor Oranje op het WK 2014. Tegen Spanje maakte de spits twee doelpunten en tegen Australië maakte hij er nog een bij. In de eerste en tweede wedstrijd pakte hij echter ook een gele kaart en dientengevolge zat hij de ontmoeting met Chili uit met een schorsing. Dat neemt Van Persie zichzelf erg kwalijk, zegt hij vrijdag.

voetbalzone

“Ik was vastberaden om alle wedstrijden te spelen. We begonnen goed, wonnen twee duels, ik leverde doelpunten wanneer het team ze nodig had, en juist tegen Chili, dat zo goed speelde, moest ik toekijken. Dat kan ik mezelf niet vergeven”, aldus de topscorer aller tijden. Zonder hem lukte het Nederland echter alsnog met 2-0 te winnen en groepswinnaar te worden.

Van Persie vond steun bij zijn teamgenoten, legt hij uit in de Times of India. Zondagavond is Mexico de tegenstander in de achtste finales en Van Persie wil dat land zeker niet te gering nemen. Zelfs Brazilië slaagde er niet in El Trí op de knieën te krijgen, roept hij in herinnering. “Dat zegt genoeg over hun kwaliteiten. Daarnaast zijn zij bekend met de omstandigheden. Wij moeten alerter zijn en overal rekening mee houden.”

Bezig met laden …