voetbalzone

Van Persie over 'click' met Afellay: 'Ik had het ook met Fàbregas'

Bart Kruyt31 mei 2012, 00:00
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2012, 00:00
Advertentie

De KNVB maakte dinsdag de verdeling van de rugnummers voor het EK bekend en meldde dat Klaas-Jan Huntelaar nummer negen had overgenomen van Robin van Persie. Dit lijkt echter niet te betekenen dat Bert van Marwijk heeft besloten dat Huntelaar tijdens het EK zijn eerste spits zal zijn: in de oefeninterland van woensdagavond begon Van Persie weer in de punt.

/

De topscorer van de Premier League scoorde niet, maar werkte wel goed samen met uitblinker Ibrahim Afellay. Van Persie is blij dat de Utrechter terug is: "De samenwerking met hem is uitmuntend", zei de spits tegen De Telegraaf. "Zo’n click met een andere speler heb je niet vaak. Dat gebeurt misschien met vier, vijf man in je hele carrière. Ik had het ook met Cesc Fàbregas."

Voor aanvang van het duel met Slowakije, dat met 2-0 gewonnen werd, wilde Van Marwijk nog niet veel zeggen over de spitspositie. "Ik vind dat ik dit nu moet doen. Laten we het elftal eens in deze samenstelling bekijken", zei hij over zijn beslissing om Van Persie te laten starten. Van een definitieve keuze wilde hij niet spreken: "Klaas-Jan heeft ook zijn specifieke kwaliteiten.''

Bezig met laden …