voetbalzone

Van Persie staat langs het veld in AFAS Stadion en reageert direct op chaos

Mart van Mourik19 mei 2023, 00:07
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2023, 00:07
Advertentie

Robin van Persie veroordeelt het geweld van de AZ-supporters richting de vrienden en familie van de West Ham United-spelers, zo maakt hij duidelijk voor de camera van BT Sport. Langs de rand van het veld blikt de oud-spits, te gast als analyticus met Joe Cole en Carlton Cole, terug op de schandalige afloop van de halve finale van de Conference League tussen AZ en West Ham United (0-1).

Direct na afloop van de wedstrijd ging het mis rond het uitvak. Naar verluidt is een fanatieke groep AZ-hangers door de hekken gebroken en werden familieleden en bekenden van de West Ham-selectie aangevallen. Onder meer Tomás Soucek Jarrod Bowen, Declan Rice en Saïd Benrahma snelden zich richting de massale vechtpartij om te helpen. Van Persie stond dicht bij het slagveld en veroordeelt de gebeurtenissen.

Tweets by CarltonCole1

"Ik snap wel dat de spelers van West Ham ernaartoe gingen om hun geliefden te helpen. Die spelers en families hebben het recht om blij te zijn en het feest te vieren. Dit had niet mogen gebeuren. Het is heel erg jammer. Winnen en verliezen hoort erbij, maar dit mag echt niet gebeuren”, aldus de Nederlander. Joe Cole en Carlton Cole sluiten zich bij de woorden van hun collega aan.

“Het is totaal krankzinnig. Volwassen mannen, AZ-supporters, vallen het vak aan waar de West Ham-supporters zitten. Je hebt tegenwoordig overal camera’s, dus de daders zijn uitstekend te ontmaskeren. Pak ze op en laat ze nooit meer een stadion binnen. Door dit soort gebeurtenissen gaan families twijfelen: is het nog wel veilig om mijn kinderen mee te nemen naar het stadion? Dit is echt onaccaptabel. De UEFA moet ingrijpen”, aldus Joe Cole.

Bezig met laden …