voetbalzone

Van Persie: 'Voor die jongens van Ajax zijn dit unieke leermomenten'

Daniel Cabot Kerkdijk21 okt 2015, 07:06
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2015, 07:06
Advertentie

Het spelen van belangrijke wedstrijden in volle stadions zorgt ervoor dat jonge spelers zich sneller ontwikkelen. In dat kader is de Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahçe, donderdagavond in Istanbul, 'een drieteller' voor de jonge voetballers van Ajax, zo verzekert Robin van Persie. "Qua sfeer, qua druk en qua spelletje op zich zijn dit unieke leermomenten."

voetbalzone

Van Persie vindt het sowieso heel knap hoe de jonge jongens van Ajax hun eerste interlands voor het Nederlands elftal hebben gespeeld. Oranje zat en zit immers in een moeilijke fase. "Jairo Riedewald deed het hier in Turkije ook al prima. En Davy Klaassen heb ik al een paar keer eerder gezien. Hij is 22, maar heel stabiel. Bij Anwar El Ghazi zie ik zijn kwaliteit vooral in zijn aannames", zo citeert De Telegraaf.

Van Persie is van mening dat Ajax, PSV en Feyenoord uitstekende jeudgopleidingen hebben. Op zijn eigen toernooi volgde de aanvaller een PSV-elftal van Patrick Paauwe en Joonas Kolkka. Het zorgt ervoor dat hij positief is gestemd over de toekomst van het Nederlandse voetbal. "Natuurlijk is het een momentopname als je maar één dag meeloopt met een jeugdteam van PSV. Maar ik was echt onder de indruk."

Bezig met laden …