voetbalzone

Van Persie waarschuwt: ‘Ik ben het EK van 2008 nog niet vergeten’

Thijs Post26 jun 2014, 10:41
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2014, 10:41
Advertentie

Het Nederlands elftal heeft een fantastische groepsfase achter de rug met negen punten uit drie wedstrijden. Ook op het EK van 2008 speelde Nederland fantastisch in de groepsfase (met overwinningen op Italië, Frankrijk en Roemenië), maar toen ging het in de volgende ronde mis tegen Rusland. Bij Oranje is men die uitschakeling nog niet vergeten, zo zegt Robin van Persie.

voetbalzone

“Dat scenario moeten we nu zien te voorkomen”, zegt de spits in gesprek met het Algemeen Dagblad. Wesley Sneijder weet niet waar het destijds aan lag. “Maar ik weet wel dat die mooie wedstrijden tegen Italië en Frankrijk voor mij plotseling geen waarde meer hadden. Als ik dan toch een oorzaak moet noemen, dan zeg ik dat de euforie misschien wel te groot was.”

Het Nederlands elftal speelt zondag tegen Mexico en bij een nederlaag ligt Oranje uit het toernooi. De drie zeges in de groepsfase hebben dan weinig waarde meer. “We hebben geweldig gepresteerd, maar hebben nog niets. Zeker niet als het zondag tegen Mexico voorbij is”, klinkt het uit de mond van Sneijder. “Ik heb het idee dat ook de jonge spelers dit heel goed beseffen. We moeten tegen Mexico minimaal zo goed spelen als tegen Chili. Alleen dan komt het goed.”

Bezig met laden …