voetbalzone

Van Raaij: 'FC Eindhoven moet nu positie bepalen'

08 jul 2009, 10:02
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2009, 10:02
Advertentie
Het bericht dat FC Eindhoven haar proflicentie behoudt werd met groot geluk ontvangen. “Hier heb je het allemaal voor gedaan”, reageerde een jubelende voorzitter Ed Creemers. Kees Ploegsma en Harry van Raaij, de spelersmakelaar en voormalig PSV-voorzitter die in de laatste maanden een adviseursrol bij de eerstedivisieclub vervulden, kijken alvast verder: “FC Eindhoven moet nu positie bepalen.”

FC Eindhoven zag haar nieuwe begroting goedgekeurd worden door de KNVB en promoveerde zelfs vanuit de gevarenzone naar Categorie II. “Het is altijd even afwachten, maar op het laatst had de club de zaken goed voor elkaar", reageert Ploegsma in het Eindhovens Dagblad. "Ik vind het ook erg leuk dat ze in Categorie II terecht zijn gekomen. Nu kan de club proberen om stap voor stap iets goeds op te bouwen."

Volgens Van Raaij moet Eindhoven nu 'zijn positie bepalen, en vervolgens daarop beleid formuleren'. "Nu de druk eraf is, zouden het bestuur en de directie zich rustig moeten beraden over wat ze precies willen”, zei hij. “Wil je proberen zo hoog mogelijk te komen? Hoe ver ga je daarin? In mijn ogen zal dat een heel moeilijke opgave zijn met de concurrentie van PSV in dezelfde stad en veel betaalde clubs in de omgeving."

Zowel Van Raaij als Ploegsma blijft op de achtergrond beschikbaar voor adviezen. Van Raaij: "Ik voel me niet de eerst aangewezene, maar als ik wat kan betekenen, waarom niet?" Ploegsma: " De voorzitter heeft gevraagd om ik af en toe eens wil meedenken. Als dat verzoek komt, zal ik dat doen."
Bezig met laden …