voetbalzone

Van Rhijn: ‘Leerdam nauwelijks gespeeld, maar ook hij wil Pot overtuigen’

Peter Nusselder22 mei 2013, 11:16
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2013, 11:16
Advertentie

Ricardo van Rhijn heeft met zijn zes A-interlands nog vaker voor het Nederlands elftal gespeeld dan voor Jong Oranje (vijf duels), maar gaat met de selectie van bondscoach Cor Pot wel mee naar het EK dat deze zomer in Israël georganiseerd wordt. De rechtsback van Ajax hoopt op een basisplaats.

/

Ondanks de ervaring die Van Rhijn het afgelopen seizoen heeft opgedaan gaat hij er niet van uit dat hij zomaar verzekerd zal zijn van een plaats bij de eerste elf. “Kelvin Leerdam heeft bij Feyenoord dan misschien nauwelijks minuten gemaakt na de winterstop, maar is natuurlijk een prima verdediger”, verwijst de Ajacied in gesprek met Voetbal International naar zijn directe concurrent voor de rechtsbackpositie.

“Ook hij zal de trainer willen overtuigen om voor hem te kiezen”, weet Van Rhijn, die naar eigen zeggen een enigszins wisselvallig, maar ook leerzaam en succesvol jaar achter de rug. De verdediger haalde Oranje, voetbalde met Ajax in de Champions League en werd landskampioen met Ajax, waar hij na het vertrek van Gregory van der Wiel (naar Paris Saint-Germain) voor het eerst onomstreden basisspeler was.

Bezig met laden …