voetbalzone

Van Rhijn negeert Premier League-club: ‘Mijn intentie is om te blijven’

Gijs Freriks01 feb 2014, 10:00
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2014, 10:00
Advertentie

Ricardo van Rhijn is niet van plan om op de eventuele avances van Everton in te gaan. The Toffees zouden in de vleugelverdediger van Ajax de opvolger van Séamus Coleman zien, maar Van Rhijn blijft liever in Amsterdam. Hij is met de regerend Nederlands landskampioen in gesprek over een nieuwe verbintenis.

voetbalzone

Het huidige contract van de zevenvoudig Oranje-international loopt na volgend seizoen af, maar Ajax hoeft dus niet te vrezen voor een voortijdig vertrek van Van Rhijn. “Ik ben met Ajax in gesprek over verlenging van mijn contract, daar ben ik hartstikke blij mee en trots op. Mijn intentie is om te blijven”, zegt de back in het Algemeen Dagblad. Van Rhijn zei zich onlangs wel gevleid te voelen door de interesse uit de Premier League.

Van Rhijn maakte in december 2011 zijn debuut in de Eredivisie en speelde tot op heden 64 competitiewedstrijden. Met Ajax werd hij tweemaal kampioen en sleepte hij de Johan Cruijff Schaal in de wacht. Dit seizoen is Van Rhijn wederom basisspeler, maar voor de winterstop was hij even niet in vorm en verloor hij zijn plek bij Oranje. “Ik was niet Oranje-waardig. Ik moet eerst bij Ajax presteren, maar nee, ik reken niet op het WK.”

Bezig met laden …