voetbalzone

Van Rhijn voelt hete adem in de nek: ‘Zo snel mogelijk naar de ArenA'

Daniel Cabot Kerkdijk21 nov 2014, 07:25
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2014, 07:25
Advertentie
voetbalzone

Ajax ziet het zitten in Leeroy Owusu. De club uit Amsterdam maakte donderdag bekend dat de achttienjarige verdediger zijn contract tot de zomer van 2019 heeft verlengd. Owusu maakt dit seizoen bij de beloften zijn debuut in het betaalde voetbal en mocht in elf van de dertien competitiewedstrijden van Jong Ajax in de basis beginnen.

Owusu wordt bij Ajax gezien als de man die in de toekomst een eventueel vertrek van Ricardo van Rhijn moet opvangen. De Oranje-international staat voorlopig tot medio 2018 op de loonlijst en dus zal Owusu geduld moeten tonen. “Het is een goede back, maar ik wil ook heel graag", vertelt Owusu via de officiële kanalen van Ajax. "Misschien dat hij een keer een volgende stap maakt. Ik wil zo snel mogelijk naar de Amsterdam ArenA."

Owusu weet naar eigen zeggen waarom hij een nieuw contract heeft gekregen bij Ajax. “Ik denk dat ik heb laten zien dat ik in de toekomst van waarde kan zijn voor de club.” Directeur voetbalzaken Marc Overmars was donderdag blij met de verlenging van het contract van Owusu: "Leeroy heeft een fantastische start bij Jong Ajax gemaakt en heeft grote stappen in zijn ontwikkeling gezet. Dit is een beloning daarvoor. Dat we zijn contract tot 2019 verlengen, geeft aan dat we vertrouwen in hem hebben",

Bezig met laden …