voetbalzone

Van Rijswijk vormt fel tegengeluid na storm van kritiek op Van de Looi

Mart Oude Nijeweeme27 jun 2023, 07:37
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2023, 07:37
Advertentie

Mark van Rijswijk gaat niet mee in het negativisme rond Erwin van de Looi. De bondscoach van Jong Oranje is bezig aan zijn laatste wedstrijd(en) als eindverantwoordelijke bij het Nederlandse beloftenteam en moet dat geregeld bekopen met een kritische noot. Wat Van Rijswijk betreft zou iets meer respect voor het werk en de prestaties van Van de Looi op zijn plaats zijn.

"Over het algemeen is men niet echt fan van Van de Looi, merk ik aan alle reacties op sociale media", snijdt Van Rijswijk het onderwerp aan bij Langs de Lijn op Radio 1. "Men vindt Van de Looi geen goede bondscoach. Maar als je ziet wat hij gepresteerd heeft... Hij heeft met Groningen de beker gewonnen (in 2015, red.), Jong Oranje twee keer naar een eindtoernooi geleid en is nu zeventien wedstrijden op rij ongeslagen. Dat is een record."

Tweets by markvanrijswijk

Van Rijswijk is dan ook van mening dat Van de Looi iets meer krediet verdient. "Als hij wint van Jong Georgië, overleeft hij opnieuw de groepsfase. Dan valt er toch heel weinig op hem af te dingen? Er mag wel iets meer respect komen voor wat hij gepresteerd heeft. Hij zegt geen gekke dingen in interviews, hij doet niets raars. Bij Groningen waren ze hem ook liever kwijt dan rijk, terwijl hij daar de enige prijs in de clubgeschiedenis heeft gewonnen. Het is heel raar, maar er hangt iets om hem heen."

Vervolgens wordt in het radioprogramma de kanttekening geplaatst dat Van de Looi nu wel een heel goed elftal tot zijn beschikking heeft. "Dat maakt het ook lastig", aldus Van Rijswijk. "Hij heeft gezegd: of je komt, of je komt niet. Maar dan hoef je ook niet te komen. Dat is met Bakker (en Frimpong, red.) gebeurd. Hij vindt het geen probleem dat jongens niet voor Jong Oranje willen uitkomen, maar dan moeten ze niet over drie weken alsnog uit willen komen voor Jong Oranje. Hij roept ze niet meer op."

Bezig met laden …