voetbalzone

Van Sichem ‘respectloos’ bejegend: ‘Hij zei dat ik een eng mannetje was’

Gijs Freriks22 dec 2013, 19:40
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2013, 19:40
Advertentie

Tom van Sichem beleefde geen fijne middag in het Philips Stadion. De scheidsrechter gaf PSV een strafschop en kreeg daarna de hoon over zich heen. De leidsman gaf enkele spelers van ADO Den Haag, dat met 2-0 verloor, een gele kaart en stuurde assistent-trainer Henk Fräser in de rust naar de tribune. Van Sichem voelde zich ‘respectloos’ bejegend, zo laat hij NUsport weten.

/

Na het rustsignaal schoot Aaron Meijers van ADO de bal hard weg en daarop kreeg hij een gele kaart. Nog op het veld werd Van Sichem opgewacht door Fräser, de rechterhand van Maurice Steijn. “Hij meldde mij diverse keren dat ik een heel eng mannetje was. Binnen stond Fräser mij weer op te wachten. Ik zei dat hij weg moest gaan, omdat ik hem anders zou verwijderen. ‘Dat doe je dan maar’, was zijn antwoord. Het was respectloos zoals Fräser zich gedroeg.”

Van Sichem maakte ook rapport op van het gedrag van Joop Hiele. De keeperstrainer van ADO was in de rust van de tribune naar beneden gekomen om zijn onvrede kenbaar te maken. “Vorig jaar hebben we na de dood van amateurgrensrechter Van Nieuwenhuizen iets afgesproken. Heel jammer dat mensen van ADO zich dan toch zo gedragen. Ik vond het respectloos”, aldus Van Sichem. Jürgen Locadia verzorgde overigens beide doelpunten.

Bezig met laden …