voetbalzone

‘Van spelen in het park tot naast Rooney zitten, het is snel gegaan met me’

Peter Nusselder27 okt 2012, 11:50
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2012, 11:50
Advertentie

Nadat hij in 2008 zijn profdebuut maakte in het shirt van Charlton Athletic stapte Jonjo Shelvey in 2010 over naar Liverpool. Daar heeft de twintigjarige middenvelder zich inmiddels ontwikkeld tot Engels international. Bij de nationale ploeg is de jeugdige Shelvey naar eigen zeggen goed opgevangen.

/

De belofte van the Reds had dat niet echt verwacht. “Ik dacht dat er niemand met me zou praten”, vertelt Shelvey aan the Independent. Tot zijn opluchting viel dat echter mee. Toch moet de middenvelder zich af en toe nog in zijn arm knijpen. “Het is heel snel met me gegaan, van spelen in het park met mijn vrienden tot naast Wayne Rooney zitten tijdens het diner”, doelt Shelvey op de Manchester United-spits.

Met diens trainer Sir Alex Ferguson had de middenvelder onlangs een minder plezierige kennismaking, toen Shelvey tijdens het thuisduel met Man United (1-2) een rode kaart kreeg. “Ik liep van het veld en had opgevangen dat Ferguson iets in het oor van de vierde official fluisterde. ‘Het is jouw schuld dat ik eruit ben gestuurd’, beet ik hem toe. Maar later heb ik mijn excuses aangeboden; het was verkeerd en ik was gefrustreerd, maar ik ben nog jong en liet mijn emoties de vrije loop. Hij vond het volwassen van me dat ik me verontschuldigde.”

Bezig met laden …