voetbalzone

Van Stee: 'Spelers uit Oekraïne worden in de toekomst peperduur'

Bart Kruyt11 okt 2010, 08:09
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2010, 08:09
Advertentie

Henk van Stee ziet het Oekraïense voetbal stappen in de goede richting maken. De voormalig hoofd opleidingen van Shakhtar Donetsk zag drie van zijn voormalig pupillen zaterdagavond winnen bij Jong Oranje en volgens de Nederlander was dit geen toeval. Van Stee voorspelt dat de spelers uit Oekraïne in de toekomst peperduur gaan worden.

“Net als Rusland heeft Oekraïne ongekende mogelijkheden," zegt Van Stee, die zes jaar terug naar Donetsk verhuisde en inmiddels in Rusland bij Zenit St. Petersburg werkt, tegenover De Telegraaf. “In het verleden was er een gebrek aan visie. Iedereen was voor zichzelf bezig. Vijf jaar terug is dat veranderd.”

“Toen is besloten jeugdspelers heel bewust te gaan opleiden. De eerste lichting komt nu door in de nationale ploeg en in het elftal onder 21 jaar. Deze jongens moeten er straks ook staan bij het EK in 2012 in hun eigen land. Dat EK komt eigenlijk nog iets te vroeg, maar we zien nu al hoe geweldig sommige spelers zijn", aldus Van Stee.

Volgens Van Stee heeft Jong Oranje het elftal van Oekraïne niet onderschat. "Cor Pot wist precies wat de kracht van het elftal was en dat heeft hij zijn spelers ook verteld. Er zat alleen een groot verschil in de benadering van de kwalificatie voor het EK. Oekraïne stelde spelers op die ook al een vaste waarde zijn in de nationale ploeg omdat alles moest wijken voor de EK-kwalificatie en mogelijke deelname aan de Spelen. Jong Oranje deed het met de vaste groep van de kwalificatie.”

Bezig met laden …