Van sterren ontheemd Paris Saint-Germain verliest bij debuut Blanc

Erik van Dam09 jul 2013, 19:52
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2013, 19:52

Paris Saint-Germain is er zonder het gros van zijn sterspelers dinsdagavond niet in geslaagd Sturm Graz te kloppen in een vriendschappelijke ontmoeting. Het team van de nieuwe trainer Laurent Blanc liet zich in het eerste oefenduel in de voorbereiding verrassen in de UPC Arena. Voor rust maakten de Oostenrijkers twee snelle doelpunten: in de tweede helft kwam er nog een derde doelpunt en een eretreffer voor de Fransen bij (3-1).

/

Blanc moest het doen zonder Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva, Lucas, Ezequiel Lavezzi en Jérémy Menez, maar had nog wel een paar grote namen over die hij opstelde: Maxwell, Thiago Motta en Javier Pastore. Rechts achterin was ook een plek weggelegd voor Gregory van der Wiel en naast hem stond Alex in het team. Het was echter de thuisclub die de voorsprong pakte, na bijna een half uur spelen.

Spits Robert Beric, net overgenomen van het Sloveense Maribor, nam de bal met de hand mee en stuitte eerst op Nicolas Douchez. Hij kreeg echter een herkansing en schoot die wel binnen, diagonaal. Net bekomen van de schrik kwam Paris Saint-Germain binnen twee minuten nog verder op achterstand. Marco Djuricin, ook nieuw bij de club deze zomer, gaf Douchez het nakijken met een goed schot vanuit een lastige hoek. Aan het begin van de tweede helft voerde trainer Blanc een paar veranderingen door en kwam Christophe Jallet op de plaats van Van der Wiel te staan.

Het maakte Sturm Graz niets uit, want dat vergrootte de score een kwartier voor tijd tot 3-0 via Nikola Vujadinovic. Vijf minuten voor het einde redden les Parisiens de spreekwoordelijke eer, toen zij nog terugkwamen tot 3-1 onder het toeziend oog van 11.600 toeschouwers in Graz. De jonge aanvaller Hervin Ongenda, normaal gesproken speler van het B-team in Parijs, tekende voor die treffer met een fraaie lob.