voetbalzone

Van 't Schip blijft steken op puntendeling tegen Perth Glory

Erik van Dam03 nov 2010, 14:37
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2010, 14:37
Advertentie

Melbourne Heart is woensdag (plaatselijke tijd) niet voorbij Perth Glory geraakt in de dertiende wedstrijd van het seizoen. De ploeg van John van 't Schip boekte een 0-0 gelijkspel uit bij Perth en verlengde daarmee de ongeslagen reeks tot zes duels. Blij zullen Van 't Schip en zijn team daar niet van worden; Perth Glory had al zeven duels aaneengesloten verloren en was daarmee zeker een te pakken prooi voor Heart.

Perth Glory, met Robbie Fowler als invaller in de tweede helft en Viktor Sikora op de tribune, had het beste van het spel in de openingsfase van de wedstrijd en zette spits Michael Baird voorin aan het werk. Door op balbezit te focussen, lukte het Heart toch om iets meer controle over de wedstrijd te krijgen. Met Rutger Worm en Gerald Sibon samen in de basis slaagde de ploeg er echter niet in haar weg te vinden richting doelman Tando Velaphi.

Perth deed er alles aan om niet voor de achtste maal op rij te verliezen en die mentaliteit straalde af op het veld. Nick Kalmar verzuimde namens Heart enkele kansen af te ronden en Eli Babal, na een uur ingevallen voor Sibon, kopte nog laat op de paal. Over een week wacht voor de Nederlandse enclave een uitwedstrijd tegen de nummer negen van de competitie, North Queensland.

Bezig met laden …