Van 't Schip en geschorste Sibon zien Melbourne winst weggeven

Erik van Dam17 okt 2010, 09:21
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2010, 09:21

Melbourne Heart was dicht bij de vierde zege van het seizoen, maar moest zaterdag (plaatselijke tijd) toch nog genoegen nemen met een puntendeling bij Wellington Phoenix. Trainer John van 't Schip had de beschikking over Rutger Worm (die negentig minuten speelde), maar niet over Gerald Sibon. De ervaren aanvaller is twee duels geschorst wegens natrappen in de vorige wedstrijd.

Met de 2-2 remise die na negentig minuten op het scorebord prijkte, pakte Wellington een nieuw, nationaal record. De ploeg verloor al 24 duels niet meer thuis van Melbourne Heart. Zaterdag kwam het eerst op voorsprong. Manny Muscat passte slim door op Chris Greenacre, die zijn vierde goal van het seizoen liet aantekenen. Nog voor rust knokte Melbourne zich naar een voorsprong.

Muscat werkte Adrian Zahra naar de grond en John Aloisi verzilverde de strafschop (1-1). Acht minuten voor rust zorgde Matth Thompson na een knappe individuele actie zelfs voor de leiding in de wedstrijd. Met een fraaie krulbal van Leo Bertos kwam Wellington echter toch weer terug in de wedstrijd; met het ene punt schieten zowel Phoenix als Heart niet heel veel op.