Van ’t Schip gaat ondanks doelpunt Worm ten onder tegen Coolen

Erik van Dam20 aug 2010, 14:45
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2010, 14:45

Melbourne Heart was vrijdag dicht bij het tweede punt in de competitie, maar moest zich alsnog gewonnen geven tegen Adelaide United. De ploeg van Rini Coolen won het treffen van de Nederlandse enclave bij Melbourne met 3-2 dankzij de inspanningen van Iain Ramsay. De middenvelder zette Adelaide twee keer op voorsprong; de laatste bleek de winnende.

Ramsay (22), die gehuurd wordt van Sydney FC, maakte twee minuten voor het einde de winnende treffer in de derde competitiewedstrijd. Voor Adelaide was het de eerste zege. Teamgenoot Matthew Leckie zette de ploeg van Coolen al na drie minuten op voorsprong, maar die nadelige stand maakte oud-NEC’er Rutger Worm vlak voor rust ongedaan. De aanvaller kopte binnen nadat linksback Dean Heffernan een goede pass verzond vanaf de zijkant.

In de tweede helft was het Ramsay die Adelaide weer aan de leiding bracht. De middenvelder benutte de rebound na een schot van aanvoerder Lucas Pantelis. Worm was er twintig minuten later bij om Eli Babalj haarscherp te bedienen; die trok de stand weer gelijk. In de slotfase zag Van ’t Schip hoe zijn team alsnog een gelijkspel weggaf. Ramsay schoot met links hard raak en bezorgde Coolen zo de eerste driepunter van de nieuwe jaargang.