voetbalzone

Van 't Schip haalt 59-voudig international Skoko terug naar Australië

Bart Kruyt19 mei 2010, 08:12
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2010, 08:12
Advertentie

John van ‘t Schip heeft er weer een speler van naam bij. De coach van Melbourne Heart zag zijn werkgever dinsdag de komst van Josip Skoko afronden en was daar bijzonder tevreden mee: “Dat het mogelijk is om een speler als Josip naar de club te halen, bewijst wat Melbourne Heart in de afgelopen maanden heeft neergezet.

De 34-jarige Skoko speelde vijftien jaar in Europa, maar keert nu terug naar Australië om zijn loopbaan af te sluiten. De middenvelder komt over van Hadjuk Split, waar hij zijn Europese loopbaan ook begon. Verder speelde hij voor Racing Genk, Gençlerbirligi, Wigan Athletic en Stoke City. Bovendien kwam Skoko tot 59 interlands voor de Australische ploeg.

Zijn belangrijkste wapenfeit voor The Socceroos was zijn fraaie doelpunt tegen Griekenland, waarmee hij Australië in 2006 in stijl naar het WK stuurde. “Josip is een prachtige voetballer”, zei Van ’t Schip. “We hebben hem na de winterstop een paar keer aan het werk gezien en toen wist ik dat we hem moesten hebben. Hij kan de ploeg helpen om er direct op de eerste speeldag te staan.”

Bezig met laden …