voetbalzone

Van 't Schip: 'Met Melbourne Heart kunnen we concurreren met de top'

Bart Kruyt22 nov 2010, 19:08
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2010, 19:08
Advertentie

John van ’t Schip zit goed in Australië. De Nederlandse oefenmeester van het Australische Melbourne Heart FC staat momenteel vijfde met de nieuwbakken club in de A-League, maar denkt hogere toppen te kunnen scheren op AAMI Park. Heart kan echter geen kampioen meer worden, daar lijstaanvoerder Brisbane Roar maar liefst achttien punten voorsprong heeft.

Melbourne Heart, dat vorig jaar een licentie kreeg, verloor de afgelopen twee wedstrijden. Hiervoor kende Van ’t Schip en co echter een prima periode, daar men in zes duels ongeslagen bleef. “Ik ben er zeker van dat we met de kwaliteiten en overtuiging van dit team kunnen concurreren met de top, we moeten alleen de magie zien terug te vinden die we voor de twee verloren wedstrijden hadden”, zei Van ’t Schip tegen Voetbal International.

“Er hoeven geen drastische maatregelen te komen”, vervolgt de ex-assistent-trainer van Ajax. “Het gaat momenteel goed, alleen is het frustrerend als je niet wint.” De club van onder meer Gerald Sibon en Rutger Worm verloor de afgelopen duels van Adelaide United (0-2) en koploper Brisbane (1-2). Sibon, die in het verleden voor onder meer SC Heerenveen speelde, scoorde tot dusverre vier doelpunten. Voor ex-NEC’er Worm staat de teller op één treffer.

Bezig met laden …