Van 't Schip met tiental ten onder, Zwaanswijk geeft laat zege weg

Erik van Dam24 nov 2010, 10:57
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2010, 10:57
/

In de Australische A-League is John van 't Schip er niet in geslaagd de zwakke serie van Melbourne Heart te doen keren. De coach zag hoe zijn team woensdag (plaatselijke tijd) voor de derde keer op rij verloor. Na een 2-1 nederlaag tegen Brisbane Roar en een 2-0 verlies tegen Adelaide United, beiden thuis, werd er nu uit bij Wellington Phoenix verloren (2-0).

Twee doelpunten van Paul Ifill na rust werden Melbourne Heart fataal. De bezoekers speelden de laatste twintig minuten met tien man als gevolg van een rode kaart van Matt Thompson. Bij Melbourne stond Gerald Sibon in de basis. De aanvaller werd in de 78ste minuut naar de kant gehaald. Rutger Worm behoorde niet tot de selectie van Van 't Schip.

Patrick Zwaanswijk gaf met Central Coast Mariners op de valreep nog een overwinning uit handen. Door een goal van Matt Simon, vroeg in de tweede helft, leken de Mariners te gaan winnen. Sasho Petrovski maakte in de laatste minuut echter nog gelijk namens de Newcastle Jets. Zwaanswijk en zijn team blijven daardoor vierde op de ranglijst; Melbourne Heart staat daarachter op plek vijf.