voetbalzone

Van ’t Schip op zoek naar 'juiste balans' voor Melbourne Heart

Bart Kruyt15 jul 2010, 09:24
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2010, 09:24
Advertentie

Over drie weken begint voor John van ’t Schip officieel het avontuur in de Australië, als de trainer van Melbourne Heart met zijn club debuteert in de A-league. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen is Van ’t Schip op zoek naar de perfecte balans in zijn elftal, zo liet hij na het vriendschappelijke duel met Everton (2-0 verlies) weten..

Tegenover de Australische media ging de voormalig international in op zijn voetbalvisie. “Je kunt niet altijd agressief en op de aanval spelen omdat een wedstrijd negentig minuten duurt. Soms moet je balbezit houden en de wedstrijd onder controle hebben”, aldus Van ’t Schip. Ondanks de nederlaag was de oefenmeester tevreden over het spel van zijn team: “Vandaag lieten ze zien dat ze steeds meer dingen oppakken en begrijpen.”

De Nederlander kan in de oefenwedstrijden verschillende systemen en spelers uitproberen. “Daarom zijn deze duels ook zo belangrijk”, vervolgde de oud-Ajacied. “De jonge spelers zijn erg gemotiveerd om hun kwaliteiten te laten zien. Het is altijd een goede zaak om die jongelingen af en toe in te brengen, waardoor zij uiteindelijk langer in een elftal kunnen staan”, besloot de trainer.

Bezig met laden …