voetbalzone

Van 't Schip tekent voor twee jaar in Australië

12 okt 2009, 08:00
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2009, 08:00
Advertentie
John van 't Schip is de nieuwe hoofdtrainer van Melbourne Hart. De nieuwkomer in de Australische A-League heeft maandagmorgen naar buiten gebracht dat de 45-jarige Nederlander een contract voor twee seizoenen heeft getekend. Eerder werd Henk van Stee met de functie in verband gebracht, maar hij koos voor Zenit Sint-Petersburg.

Melbourne Heart gaat in 2010 zijn opwachting maken in de Australische A-League en wilde de eerste stappen als profclub maken met een Nederlander op de bank. Van Stee gaf de voorkeur aan de functie hoofd opleidingen in Sint-Petersburg. Daarna richtte de Australische club zich op Van 't Schip, die nu de selectie moet gaan optuigen.

"Australië is naar mijn mening een geweldige plek om te werken. Sport wordt hier op een heel hoog en heel goed niveau bedreven. Het land is ver weg, maar de mentaliteit is Europees'', vertelde Van 't Schip op een persbijeenkomst. Ajax gaf de oud-international toestemming om zich Down Under te oriënteren.

Van 't Schip, die sinds zijn dienstverband bij FC Twente niet meer als hoofdtrainer fungeerde, keerde in het kielzog van Marco van Basten in 2008 terug bij Ajax. Ook na de wisseling van de wacht bleef als assistent verbonden aan de Amsterdamse club. Onder Martin Jol had de voormalig aanvaller echter minder verantwoordelijkheden.
Bezig met laden …