voetbalzone

Van 't Schip verlaat Australië na drie jaar en komt naar Nederland

Erik van Dam01 feb 2012, 06:29
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2012, 06:29
Advertentie

John van 't Schip is bezig aan zijn laatste maanden als hoofdtrainer van Melbourne Heart. De 48-jarige coach trad in oktober 2009 in dienst bij de Australische club, maar zal vertrekken zodra zijn contract ten einde loopt. Dat bevestigt Melbourne Heart op de officiële clubwebsite. Van 't Schip bracht zijn werkgever dinsdag op de hoogte van zijn besluit.

/

“John kwam in Melbourne met een heldere visie over hoe hij de club moest ontwikkelen, met de nadruk op de ontwikkeling van talent en de installatie van aanvallend, attractief voetbal”, deelt voorzitter Peter Sidwell mee. “Gebaseerd op de methoden van Johan Cruijff en Louis van Gaal maakte Van 't Schip zijn belofte waar. Hij heeft voor ontwikkeling van onze talenten gezorgd en enkele ruwe diamanten voor ons ontdekt.”

“We zijn John dankbaar voor zijn bijdragen op en naast het veld”, aldus Sidwell, “en hopen dat het einde van zijn verblijf hier niet het einde van de goede relatie betekent, maar slechts een evolutie van de huidige band.” Van 't Schip zelf zegt ook dankbaar te zijn voor de tijd in Australië. De trainer begon ooit als jeugdtrainer bij Ajax en was assistent-bondscoach onder Marco van Basten tijdens het WK 2006 en EK 2008. Nu komt hij terug naar Nederland.

Bezig met laden …