voetbalzone

Van 't Schip voor laatste blik in Melbourne

08 okt 2009, 08:01
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2009, 08:01
Advertentie
Naast het Nederlands elftal is ook John van ’t Schip aangekomen in Australië. De assistent-trainer van Ajax, die in Amsterdam niet meer echt nodig lijkt te zijn, is in beeld om hoofdtrainer te worden bij Melbourne Hart. “We zijn elkaar dicht genaderd en het is nu tijd om elkaar voor het eerst in de ogen te kijken”, geeft de voormalig assistent van het Nederlands elftal een update.

In Melbourne kan Van ’t Schip, die na het vertrek van Marco van Basten bij Ajax bleef hangen, een contract tekenen tot de zomer van 2012. De voormalig buitenspeler is met zijn vrouw Daniëlle afgereisd voor een laatste blik. “Bevalt dat, dan ga ik deze nieuwe club vanaf nul opbouwen om per augustus 2010 deel te nemen aan de Australische profcompetitie", zegt Van ’t Schip in De Telegraaf.

Melbourne Heart wordt de tweede club uit de stad in de hoogste divisie. De Australische eredivisie, die van tien naar zestien clubs wil groeien, accepteerde het 'bid' van de nieuwe eigenaren om per 2010 toe te treden tot de hoogste klasse. "Er is nog niets. In overleg gaan we een hele club optuigen, waarbij ik me zal buigen over het neerzetten van een spelersgroep, technische en medische staf. Een bijzondere uitdaging. Weliswaar aan de andere kant van de wereld, maar ik zie het helemaal zitten", aldus Van ’t Schip.
Bezig met laden …