voetbalzone

Van Tornhout vertrekt per direct naar Cyprus

22 aug 2009, 20:18
Laatst bijgewerkt: 22 aug 2009, 20:18
Advertentie
Dieter van Tornhout is volgens De Limburger akkoord met Enosis Neon Paralimni. De Belgische aanvaller verlaat Roda JC voor een avontuur bij de Cypriotische club, waar hij Cedomir Janevski ontmoet. Eerder werkten trainer en speler samen bij Club Brugge. Het contract van Van Tornhout (24) in Kerkrade liep nog een jaar door.

Roda JC werkte echter graag mee aan een vertrek en bereikte al eerder overeenstemming over een vertrek van Van Tornhout naar Cyprus. Sinds zijn komst naar de Limburgse club wist hij nimmer indruk te maken. In het seizoen 2005/06 werd ij een halfjaar verhuurd aan Sparta, waarna Club Brugge hem verkocht aan Roda JC.

Nu wordt hij herenigd met Janevski. De twee kennen elkaar nog uit de tijd dat beiden werkzaam waren in België. In zijn eerste jaar bij Roda JC kwam Van Tornhout in 25 optredens niet verder dan drie treffers. Het seizoen daarna verloor de technische staf het vertrouwen in zijn kunnen en was hij veelal veroordeeld tot de reservebank. Vorig jaar startte hij zelfs niet één keer in de basis.
Bezig met laden …