voetbalzone

Van Veldhoven keert terug in België: ‘Stond met stip op één op ons lijstje’

Peter Nusselder25 mei 2012, 13:11
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2012, 13:11
Advertentie

Harm van Veldhoven heeft een nieuwe club gevonden. De trainer, die al enkele weken geleden zijn vertrek bij Roda JC Kerkrade aankondigde, gaat weer in België aan de slag; de in Nederland geboren coach heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij Jupiler Pro League-club KV Mechelen.

/

Van Veldhoven is bij Mechelen de opvolger van Marc Brys, die na een matige jaargang moest vertrekken. De tot Belg genaturaliseerde Nederlander werkte al eerder in de Belgische competitie, voor onder meer Lommel SK, FC Brussels, Cercle Brugge en Beerschot AC. De afgelopen 3,5 jaar was Van Veldhoven werkzaam voor Roda, dat hij terug liet keren in de subtop van de Eredivisie.

Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is te spreken over de nieuwe coach. “We zijn blij met de komst van Harm”, vertelt de preses aan Sporza. “Hij stond met stip op nummer één op ons lijstje. Hij hecht ook veel belang aan passie en strijd. En zo werd KV Mechelen groot”, weet de voorzitter van de club, die vooral in de jaren tachtig succesvol was onder leiding van de Nederlandse oefenmeester Aad de Mos.

Bezig met laden …