Van Veldhoven komt tot driemaal terug, Koster heeft eerste punt beet

Erik van Dam11 aug 2012, 22:10
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2012, 22:10

Het KV Mechelen van Harm van Veldhoven is er zaterdagavond in geslaagd om Club Brugge puntenverlies te laten lijden. Met een 3-3 gelijkspel verdeelden beide ploegen de punten. Tot driemaal toe kwamen de Bruggelingen op voorsprong, maar evenveel keer zagen ze de Mechelaars terug langszij komen. Club Brugge heeft zeven punten na drie duels, twee meer dan KV Mechelen. Het Beerschot AC van Adrie Koster pakte het eerste punt van het seizoen; 1-1 tegen Zulte-Waregem.

Lior Refaelov trapte de 0-1 na een half uur spelen in het Mechelse doel. Lang konden de Bruggelingen echter niet genieten van hun voorsprong, want enkele minuten later stond het al weer gelijk via Thomas Enevoldsen: 1-1. Voor rust was het nog twee keer raak: Thomas Meunier schonk Brugge het voordeel, Wannes Van Tricht zorgde voor de 2-2. Refaelov benutte na de onderbreking een strafschop, maar een kwartier later zorgde Steven De Petter voor een evenwichtige eindstand.

Zulte-Waregem liet dé kans laten liggen om alleen aan de leiding te komen in de Jupiler Pro League. De West-Vlamingen speelden 1-1 gelijk bij Beerschot AC. Franck Berrier wiste pas tien minuten voor het einde de openingstreffer van Wim De Decker uit. Het was het eerste punt voor Koster en consorten.

Standard Luik
Het begin was moeilijk, maar Ron Jans pakte vrijdagavond zijn eerste zege met Standard Luik. Na verlies op de openingsdag tegen Zulte Waregem en een doelpuntloos gelijkspel bij Lierse SK, de week erop, werd op eigen veld Waasland-Beveren met 3-1 opzij gezet door de Rouches.

Bas Sibum kende een ongelukkige avond. De ervaren middenvelder trok deze zomer naar Waasland-Beveren, maar droeg met een eigen doelpunt bij in de malaise van zijn club. Waasland greep nog wel de leiding in Luik, door binnen het halfuur te scoren via Ndabashinze Dugari. De nieuwkomer uit Burundi maakte zijn eerste goal van het seizoen. Binnen een paar minuten mocht Jans echter de vuist ballen, toen middenvelder Luis Seijas de stand weer gelijk trok.

De Venezolaan, voor het eerst in de basis onder Jans, gaf Standard nieuwe moed. Snel na rust kwam men eindelijk aan de leiding na een eigen doelpunt van Sibum en na een uur spelen gooide Nacho González de wedstrijd op slot. De Uruguayaan benutte een strafschop en schoot Standard zo naar de eerste driepunter van het seizoen. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Charleroi voor Jans en de zijnen, die nu zevende staan.