voetbalzone

'Van wat ik gezien heb, vind ik Vitesse de beste ploeg van Nederland'

Bart Kruyt16 dec 2013, 06:50
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2013, 06:50
Advertentie

Vitesse staat nu al een tijdje bovenaan in de Eredivisie en lijkt niet van plan te zijn om de koppositie uit handen te geven. De ploeg van Peter Bosz was zondag ook te sterk voor NAC Breda en hoewel de zege slechts nipt uitviel (3-2), was de driepunter zeker verdiend. Dat vond ook Nebojsa Gudelj, coach van NAC: "Van wat ik gezien heb, vind ik Vitesse de beste ploeg van Nederland", zei hij na afloop van de nederlaag in Arnhem tegen BN/De Stem.

Vitesse won dankzij twee goals van Lucas Piazón en een doelpunt van Kelvin Leerdam, alweer zijn zevende van dit seizoen. De Arnhemmers staan na 17 competitiewedstrijden op 36 punten en dat zijn er 2 meer dan achtervolger Ajax. Vitesse speelt in de laatste wedstrijd voor de winterstop nog uit tegen Heracles Almelo en kan dan het winterkampioenschap binnenhalen.

Volgens Bosz zou dat verdiend zijn: ""Dat wij nu bovenaan staan, dat is terecht", vertelde de coach aan het ANP. "Sinds het sluiten van de transfermarkt zijn wij het meest stabiel geweest. Dat heeft nu een mooie reeks van overwinningen tot gevolg gehad. We zijn steeds beter geworden. Dat is voor mij mooi om te zien."

Bezig met laden …