voetbalzone

Van Wolfswinkel blijft scoren en etaleert klasse ook al in bekertoernooi

Peter Nusselder15 okt 2011, 22:53
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2011, 22:53
Advertentie

Sporting Portugal moest zaterdagavond in het kader van het Portugese bekertoernooi op bezoek bij het bescheiden Famalicao, dat uitkomt op het derde niveau. Lange tijd had Sporting het lastig, maar topscorer Ricky van Wolfswinkel brak de ban voor de Portugese topclub en scoorde tweemaal: 0-2.

/

In de strijd om de Taça de Portugal werd de ploeg van trainer Domingos Paciencia, die in de basisopstelling eveneens een plaats had ingeruimd voor middenvelder Stijn Schaars, gekoppeld aan de derdeklasser uit Vila Nova de Famalicao. Een uur lang wist de thuisploeg stand te houden tegen Sporting, maar toen Van Wolfswinkel vanaf elf meter mocht aanleggen was de ban gebroken.

Nadat Famalicao-middenvelder Jorginho voor een overtreding op Schaars zijn tweede gele kaart kreeg en kon inrukken, was de spanning helemaal weg. Van Wolfswinkel scoorde met het hoofd nog een keer uit een voorzet van Bruno Pereirinha; alweer het achtste doelpunt van de Nederlandse spits in de laatste zeven duels voor zijn Portugese werkgever. In de slotfase verdween ook Famalicao-linksback Talocha met twee gele prenten van het veld, maar Sporting slaagde er tegen negen man niet in om de score verder op te voeren.

Bezig met laden …