voetbalzone

Van Wolfswinkel droomt van derbygoal: ‘Daar wordt een spits op afgerekend’

Thijs Post19 dec 2015, 15:55
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2015, 15:55
Advertentie

Ricky van Wolfswinkel speelde nog niet veel dit seizoen,maar dinsdag mocht hij beginnen in het bekerduel met Sporting Gijón. Van Wolfswinkel maakte twee doelpunten, een goede generale voor de competitiekraker tegen stadsgenoot Sevilla. Een basisplaats lijkt er voor Van Wolfswinkel niet in te zitten, maar een doelpunt als invaller kan zijn status flink veranderen.

voetbalzone

“De laatste jaren heeft Sevilla wat afstand genomen. Betis is als kampioen van de Segunda División terug op het hoogste niveau. Voor ons is de insteek ons dit seizoen te handhaven. Maar ik denk dat de ploeg heeft laten zien dat het in staat is om te knokken en ver te komen dit seizoen”, zegt Van Wolfswinkel tegen Voetbal International.

Van Wolfswinkel weet dat hij in de derby van Sevilla goede zaken kan doen wat betreft een basisplaats. Een doelpunt is goud waard, weet hij. “Als spits word je daarop afgerekend. Tot nu toe is Rubén Castro de enige aanvaller bij Betis dit seizoen regelmatig scoort. Ook Jorge Molina is voor de trainer een optie.”

Bezig met laden …