voetbalzone

‘Van Wolfswinkel is niet de eerste en zal ook zeker niet de laatste zijn’

Daniel Cabot Kerkdijk06 okt 2013, 12:10
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2013, 12:10
Advertentie

Ricky van Wolfswinkel startte uitstekend aan zijn nieuwe avontuur bij Norwich City. In zijn eerste officiële duel voor the Canaries, in het thuisduel met Everton (2-2), was hij goed voor een doelpunt. Na bijna twee maanden staat de teller van de Nederlander echter nog altijd op een schamel doelpunt, maar manager Chris Hughton maakt zich geen zorgen over de aanvaller.

/

“We moeten niet vergeten dat Ricky bij een nieuwe club in een nieuwe competitie zit”, geeft Hughton aan. “Het duurt wat langer om zich aan te passen. Maar ook al heeft hij niet veel gescoord; hij heeft heel hard gewerkt voor het team.” Van Wolfswinkel kwam voor dik tien miljoen euro over van Sporting Portugal, waar hij indruk maakte met zijn scoringsdrift.

“Hij is het gewend om doelpunten te maken, maar alle spitsen hebben op dat gebied wel eens een mindere periode”, geeft Hughton aan. “Ricky is niet de eerste en zal ook zeker niet de laatste zijn. Het overkomt zelfs de beste spitsen van de wereld. Maar de doelpunten komen eraan.” Van Wolfswinkel zal zondag naar alle waarschijnlijkheid starten tegen Chelsea.

Bezig met laden …