voetbalzone

Van Wolfswinkel maanden uit de roulatie door aneurysma in hersenen

Chris Meijer15 aug 2019, 19:20
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2019, 19:20
Advertentie

Ricky van Wolfswinkel is voorlopig uit de roulatie. Zijn werkgever FC Basel maakt via de officiële kanalen bekend dat er bij de dertigjarige spits een aneurysma, een uitstulping aan de slagaders die aan de onderkant van de hersenen zit, in het hoofd is geconstateerd en dat hij maanden aan de kant zal staan. Indien een dergelijke aneurysma knapt, kan er een levensgevaarlijke situatie ontstaan.

“Ik wil een aantal woorden tot jullie richten, omdat dit belangrijk voor mij is. Tijdens de wedstrijd tegen LASK Linz heb ik een tik tegen mijn hoofd gehad. De medische staf heeft in de kleedkamer de ernst van de blessure ingezien en me naar het ziekenhuis gestuurd”, vertelt Van Wolfswinkel in een filmpje op de kanalen van FC Basel. De spits liep in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League tegen LASK Linz (1-2 nederlaag) een hersenschudding op.

“In eerste instantie werd een hersenschudding geconstateerd. Daarna zijn een aantal scans uitgevoerd, waardoor een aneurysma bij mijn hersenen is ontdekt. Een aneurysma is een soort ballon, die kan groeien of knappen. Indien dat gebeurt, kunnen er levensgevaarlijke bloedingen ontstaan”, gaat de spits verder. “Om duidelijk te zijn: de tik in de wedstrijd tegen LASK heeft niets te maken met de aneurysma. Die zat er al langere tijd. We kunnen niet zeggen hoe lang het er al zat.”

“Ik had ook geen last van de symptomen, daardoor wisten we niet van het bestaan af. De komende tijd zal ik behandeld worden aan de aneurysma, wat betekent dat ik voor langere tijd niet in actie zal komen. Op dit moment kan ik niet exact zeggen hoe snel ik weer kan spelen, maar het is zeker dat het minimaal zes maanden zal duren. Wanneer ik terugkeer, hangt af van de reactie van de aneurysma op de behandelingen. In de maanden en weken die volgen moet blijken hoe snel ik weer kan spelen.”

“Als er updates zijn, zullen we het jullie zo snel mogelijk laten weten. Ik ben dankbaar voor het feit dat de aneurysma is vastgesteld, want normaal gesproken was het nooit zo snel ontdekt. Dan was het mogelijk al te laat geweest en was er ergere schade ontstaan. Daarom wil ik de medische staf en de dokters enorm bedanken”, besluit Van Wolfswinkel, die dit seizoen tot dusver goed was voor één doelpunt in zes wedstrijden voor FC Basel. De spits werd eerder deze zomer in verband gebracht met een overstap naar Feyenoord.

Bezig met laden …