Van Wolfswinkel met doelpunten de held van Real Betis

Thijs Post15 dec 2015, 20:46
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2015, 20:46

Real Betis is met dank aan Rafael van der Vaart en vooral Ricky van Wolfswinkel door naar de achtste finale van de Copa del Rey. De club uit Sevilla had de eerste wedstrijd tegen Sporting Gijón bij de laatste 32 clubs met 2-0 gewonnen en dinsdag werd het in de terugwedstrijd 3-3. Van Wolfswinkel maakte twee doelpunten, Van der Vaart gaf een assist.

Bernardo Espinoza had Sporting Gijón na veertien minuten op voorsprong gezet, maar vier minuten daarna was het de beurt aan de Nederlanders van Real Betis. Van der Vaart stuurde Van Wolfswinkel weg met een handig passje. De spits ontsnapte aan buitenspel en schoof de bal langs keeper Alberto García tegen de touwen.

Mede door de 2-0 overwinning in eigen huis leek er geen vuiltje aan de lucht voor Real Betis, maar na rust tekende Alen Halilovic al snel voor de 2-1. Real Betis kreeg de bal niet weg en de huurling van Barcelona legde van grote afstand aan; keeper Daniel Giménez zag er niet goed uit. Direct na die treffer knalde Van Wolfswinkel, die in de competitie nog maar een keer in de basis mocht beginnen, de bal tegen het aluminium. Door een strafschop van Halilovic (3-1) werd het bibberen voor Real Betis, maar met zijn tweede doelpunt werd Van Wolfswinkel de held. Die goal brak het verzet van Sporting Gijón al helemaal, dat ook nog de 3-3 van Álvaro Cejudo moest slikken.