Van Wolfswinkel met hattrick goud waard voor stijgend Sporting Portugal

Bart Kruyt01 apr 2013, 23:30
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2013, 23:30

Ricky van Wolfswinkel is al zeker van een zomers vertrek naar Norwich City, maar heeft beloofd om tot het einde van het seizoen alles te geven voor Sporting Portugal. Dat blijkt zeker geen loze belofte te zijn geweest, want zondagavond was Van Wolfswinkel goud waard voor zijn ploeg. De aanvaller schreef een hattrick op zijn naam, zijn eerste van dit seizoen en tweede in Portugese dienst, en bezorgde Sporting daarmee drie punten bij Sporting Braga: 2-3.

/

Van Wolfswinkel maakte het winnende doelpunt pas diep in de blessuretijd en werd na het laatste fluitsignaal dan ook uitgebreid gefeliciteerd door zijn ploeggenoten. De Nederlander opende zondag in de achtste minuut van het duel de score, toen hij een voorzet van André Martins met een duik binnenkopte. Braga kwam langszij via een prachtig afstandsschot van Elderson, maar Van Wolfswinkel herstelde hierna de voorsprong van Sporting, door na een prachtig passje van Diego Capel de 1-2 binnen te schieten.

Ook deze voorsprong wist Sporting (met naast Van Wolfswinkel ook Zakaria Labyad in de basis) niet te verdedigen. Nog voor rust kwam Braga alweer terug tot 2-2, dankzij een rake kopbal van Carlao, en in de tweede helft was de thuisploeg duidelijk de betere ploeg. Sporting kwam er niet meer aan te pas en het wachten was op de derde goal van Braga: zeker toen Joaozinho twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg voor een schwalbe en Sporting met tien man verder moest. De druk op het doel van Rui Patrício nam steeds verder toe.

Sporting leek te bezwijken, maar hield stand en greep met een man minder op het veld in blessuretijd nog de (onverdiende) overwinning. Een voorzet vanaf rechts kwam terecht op het hoofd van Van Wolfswinkel, die opnieuw trefzeker was met een kopbal: 2-3. De aanvaller staat nu op elf competitietreffers in dit seizoen en Sporting stijgt dankzij de driepunter van de tiende naar de zevende plaats op de ranglijst. Braga blijft vierde staan.