Van Wolfswinkel mist en benut penalty en ziet kansen op prijs groeien

Bart Kruyt22 dec 2011, 23:02
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2011, 23:02

Ricky van Wolfswinkel laat zich niet gek maken door een misser. De aanvaller van Sporting Portugal verdiende in de bekerwedstrijd tegen Marítimo een penalty en ging vervolgens zelf achter de bal staan, maar schoot op de paal. Vier minuten later kreeg Sporting echter opnieuw een strafschop en Van Wolfswinkel eiste ook deze penalty op. Ditmaal faalde hij niet, waardoor de Nederlander alsnog een aandeel had in de redelijk eenvoudige 3-0 overwinning.

/

Van Wolfswinkel, die net als Stijn Schaars in de basis stond bij Sporting, was verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van de avond. Kort na rust had André Carrillo de score geopend, door een voorzet van Diego Capel binnen te koppen. Sporting was de bovenliggende partij en kwam ook nog eens met een man meer te staan, toen Igor Rossi een directe rode kaart kreeg na een overtreding op Van Wolfswinkel. De aanvaller verdiende hiermee bovendien een strafschop.

Van Wolfswinkel bewees dit seizoen al een echte specialist te zijn, maar nu miste hij. De inzet van de Nederlander was te ver naar buiten gemikt en spatte op de paal uiteen. De voorsprong van Sporting bleef daardoor minimaal, maar dat duurde niet lang. Kort na de gemiste penalty kreeg de thuisploeg opnieuw een strafschop: ditmaal na een overtreding van Joao Guilherme op Carrillo. Van Wolfswinkel wilde zijn misser blijkbaar goedmaken en eiste ook deze penalty op.

Nu was hij wél trefzeker. Marítimo-doelman Ricardo kon de inzet van de enkelvoudig international niet keren, waardoor Sporting haar marge alsnog uitbreidde. Via Emiliano Insúa werd het nog 3-0 en Sporting plaatste zich daardoor overtuigend voor de halve finale van de Taça de Portugal, het belangrijkste bekertoernooi in het Zuid-Europese land. Grootmachten FC Porto en Benfica zijn al gesneuveld en dus is de kans dat Van Wolfswinkel en Schaars in hun eerste seizoen bij Sporting direct een prijs pakken groot.