Van Wolfswinkel scoort en mist cruciale derde strafschop bij Sporting

Erik van Dam22 feb 2013, 22:19
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2013, 22:19

Ricky van Wolfswinkel hoeft de strafschoppen bij Sporting Portugal waarschijnlijk niet meer op te eisen. De Woudenberger miste dit seizoen al twee penalty’s en hij faalde vrijdagavond opnieuw vanaf elf meter. Die misser kwam Sporting duur te staan, want er werd op bezoek bij Estoril met 3-1 verloren. De ploeg van Jesualdo Ferreira blijft daardoor negende in de Liga Sagres.

/

Het werd niet een heel treurige avond voor Van Wolfswinkel, want de 24-jarige spits vond na drie duels wél weer eens het net. Na vijf minuten zette hij het bezoek uit Lissabon al op voorsprong na een prachtige pass van Bruma. Sporting speelde uitstekend, maar werd geïnterrumpeerd toen het licht in het kleine Estádio Coimbra da Mota uitviel. Die korte onderbreking deed Sporting geen goed, want de thuisploeg kreeg enkele goede kansen. Rui Patrício voorkwam bijvoorbeeld met een schitterende redding een goal van Licá.

Tien minuten voor rust was het wel raak voor Estoril, want linksback Jefferson knalde raak bij een hoekschop. Het werd zelfs nog erger voor os Leões toen Patricio een domme overtreding beging en Steven Vitória de gastheer middels een strafschop op voorsprong zette: 2-1. In de tweede helft domineerde Sporting, maar gevaarlijk werd het behoudens een kopbal uit een corner van Van Wolfswinkel lang niet. Een kwartier voor tijd kreeg hij alsnog dé kans om Sporting langszij te schieten.

Van Wolfswinkel zag zijn slappe penalty echter gekeerd worden door doelman Vagner. Twee minuten later benutte Carlos Eduardo met een fraaie vrije trap de wedstrijd en hij liet de 3.200 supporters in het kleine onderkomen in Zuid-Portugal juichen. In de slotfase trof spits Gerso namens Estoril zelfs nog de lat. Sporting ging dus voor de achtste keer dit seizoen in de nationale competitie onderuit. De afstand tot plaats vijf, die recht geeft op de voorronde van de Europa League, bedraagt liefst zeven punten.