voetbalzone

Van Wolfswinkel ziet concurrent voor topscorerstitel naar Spanje gaan

Bart Kruyt22 jan 2012, 08:00
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2012, 08:00
Advertentie

Ricky van Wolfswinkel heeft een concurrent minder in de strijd om de topscorerstitel in de Portugese Liga Sagres. Papa Babacar Diawara, kortweg Babá, staat op het punt een vierenhalfjarig contract te tekenen bij Sevilla. De Spaanse subtopper maakt naar verluidt drie miljoen euro over naar de bankrekening van Marítimo Funchal; Babá moet enkel nog door de medische keuring zien te komen.

/

Sevilla was al enige tijd op zoek naar de toekomstige vervanger van Frederic Kanouté, die over een aflopend contract beschikt en mogelijk in de winterstop al vertrekt. Die heeft de huidige nummer zeven van de Primera División gevonden in Babá. De 24-jarige Senegalees scoorde dit seizoen al vijftien officiële doelpunten in dienst van Marítimo. Met dat aantal moest Babá het vorige seizoen genoegen nemen. Tien goals maakte de spits in de competitie; drie meer dan Van Wolfswinkel.

Sevilla was niet de enige optie voor de goaltjesdief. Een deal met Celtic ketste op het laatste moment af en trainer Neil Lennon voorspelde een heuse ‘biedoorlog’, die Sevilla nu dus heeft gewonnen. AS Monaco, FC Sochaux, CSKA Moskou, Spartak Moskou, Rubin Kazan, Terek Grozny, Dnipro Dnipropetrovsk en VfB Stuttgart hadden ook belangstelling voor de enkelvoudig international.

Bezig met laden …