voetbalzone

'Van zijn zaakwaarnemer begrepen dat hij ontdaan en zeer verdrietig is'

Bart Kruyt29 dec 2015, 06:15
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2015, 06:15
Advertentie

Kevin van Essen zal op zoek moeten gaan naar een nieuwe baan. De middenvelder van Telstar werd op 8 mei jongstleden betrapt op het gebruik van het verboden middel furosemide, dat voorkomt op de dopinglijst van het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA). Ook de contra-expertise leverde een positieve uitslag op en Van Essen is voor liefst twee jaar geschorst.

voetbalzone

“Dit is onbeschrijflijk”, zegt een aangeslagen Telstar-directeur Pieter de Waard in gesprek met De Telegraaf. “Ik heb Kevin zelf nog niet te pakken gekregen, maar van zijn zaakwaarnemer heb ik begrepen dat hij ontdaan en zeer verdrietig is. Zelf heb ik ook een paar keer moeten slikken toen ik de schriftelijke verklaring van de tuchtcommissie onder ogen kreeg.”

Van Essen zegt dat hij het verboden middel binnen heeft gekregen door vervuilde vitaminetabletten. “Wij vinden dat Kevin te zwaar is gestraft, maar laat dit een alsjeblieft een keiharde les zijn voor alle voetbalclubs, om de bewustwording onder de spelers en speelsters te vergroten. Dit wil niemand meemaken”, aldus De Waard. De schorsing betekent dat Van Essen tot 28 december 2017 is uitgesloten van deelname aan alle wedstrijden, trainingen en andere activiteiten van de KNVB.

Furosemide is in essentie een vochtafdrijvend middel, dat onder meer wordt gebruikt bij de behandeling van oedeem en hartfalen. Ook kan het gebruikt worden om de aanwezigheid van andere stimulerende middelen te maskeren. De 26-jarige Van Essen was bezig aan zijn vierde seizoen bij Telstar en deed in dit voetbaljaar nog in zestien competitiewedstrijden mee. Na de winterstop kan hoofdtrainer Michel Vonk dus geen beroep meer doen op de middenvelder.

Bezig met laden …