voetbalzone

Van Zwam teleurgesteld dat Labyad pas laat keuze kenbaar maakte

Bart Kruyt07 okt 2010, 16:55
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2010, 16:55
Advertentie

Wim van Zwam heeft Ajacied Davy Klaasen bij de Nederlandse selectie voor spelers onder de negentien jaar gehaald. De middenvelder is bij de groep gehaald als vervanger van Zakaria Labyad, die donderdag aangaf voor Marokko te willen kiezen. Van Zwam heeft de middenvelder van PSV direct op het vliegtuig naar huis gezet.

/

Oranje onder negentien verblijft momenteel in Slovenië voor het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap en Klaasen mag zich komen melden. Labyad pakt juist het vliegtuig in de omgekeerde richting: hoewel de FIFA Labyads verzoek nog niet heeft ontvangen, heeft Van Zwam de talentvolle middenvelder van PSV niet meer nodig.

“Formeel gezien zou Zakaria nog voor Oranje kunnen uitkomen, omdat de procedure bij de FIFA nog niet in gang is gezet”, legt Van Zwam uit op de officiële website van de KNVB. “Maar stel dat de wereldvoetbalbond deze week de aanvraag in behandeling neemt, dan zou ik Zakaria niet meer kunnen opstellen.”

Van Zwam betreurt het dat hij zo laat van de keuze van Labyad op de hoogte is. “Als ik hierover eerder was geïnformeerd, dan had ik hem niet meegenomen naar Slovenië”, zei de bondscoach, die een tijd geleden van Labyad te horen had gekregen dat een keuze nog niet aan de orde was. “Daarna moet alles in een stroomversnelling zijn gekomen. Dat hij heeft besloten voor Marokko te kiezen, hoorde ik pas in Slovenië.”

Bezig met laden …