voetbalzone

Vanden Borre: 'Lukaku is nu veel beter omkaderd dan ik destijds'

Daniel Cabot Kerkdijk02 mrt 2010, 15:16
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2010, 15:16
Advertentie

Anthony Vanden Borre was nog jonger dan Romelu Lukaku toen hij zijn eerste interland voor België speelde. De inmiddels 22-jarige verdediger van Portsmouth vindt dat er een groot verschil zit in de randvoorwaarden van toentertijd en heden ten dage. "De pers heeft een verkeerd beeld van mij opgehangen, een stereotiep beeld. En dat terwijl eigenlijk niemand mij echt goed kent. Ik vind dat toch wel wat gemakkelijk", aldus een bittere Vanden Borre.

/

Bij de Rode Duivels ziet hij zich niet onmiddellijk terugkeren. "Ik hoorde dat de bondscoach mij niet nodig heeft. Dat is een slecht teken. Zolang Dick Advocaat het voor het zeggen heeft, denk ik dat ik een kruis mag maken over de Rode Duivels." Vanden Borre vindt dat hij te snel voor de leeuwen gegooid is. "Lukaku is nu veel beter omkaderd dan ik destijds", vertelt de verdediger dinsdag aan Het Laatste Nieuws. "Ik werd niet omringd en niemand beschermde mij, niemand heeft mij de hand gereikt."

Vanden Borre staat onder contract bij Genoa, waar hij na één contractjaar reeds te horen kreeg dat hij elders tijdelijk mocht gaan spelen. "Portsmouth is een sympathieke ploeg, ook al zijn er geldzorgen. Maar tot nu toe werd ik elke maand correct betaald. Wat in de tabloids staat, is onzin. Ik zou volgend seizoen ook nog in Engeland willen spelen. Maar daar is nog niks over beslist." De ex-speler van Anderlecht speelde in totaal 22 interlands.

Bezig met laden …