voetbalzone

Vanden Borre speelt eerste wedstrijd in drie maanden: 'Dit voel ik wel'

Bart Kruyt09 okt 2010, 12:06
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2010, 12:06
Advertentie

Anthony Vanden Borre kon vrijdagavond eindelijk weer eens een wedstrijd spelen. De Belgische verdediger is pas na de winterstop speelgerechtigd voor Racing Genk, maar loopt nu al bij de koploper van de Jupiler Pro League rond. Vrijdag kon hij meedoen in een oefenduel met Borussia Mönchengladbach: “Ik heb het fysiek niet onder de markt.”

De 22-jarige Vanden Borre staat officieel nog onder contract bij Genoa, dat hem echter niet meer nodig heeft. Genk hoopte Vanden Borre in de afgelopen transferperiode al te kunnen vastleggen, maar de club slaagde er niet in om voor 31 augustus een akkoord te bereiken met Genoa over de voorwaarden. Nu deze overeenkomst er alsnog is, traint Vanden Borre alvast mee bij Genk.

Hij mag echter pas na de winterstop in de competitie in actie komen, maar kon vrijdag wel zijn opwachting maken in een oefenwedstrijd. "Dit was mijn eerste wedstrijd op niveau in drie maanden en dat heb ik gevoeld. Op het einde zat ik er helemaal door. Maar ik klaag niet, ik heb geen keuze", zegt Vanden Borre in Het Belang van Limburg.

"Qua gewicht zit ik al goed. Misschien dat er nog één of twee kilogram af moet, maar ik heb nog een paar maanden. In januari zal ik er staan", belooft Vanden Borre. Coach Frank Vercauteren was tevreden met wat hij gezien had: “Ik heb Anthony op verschillende posities laten spelen. Dat heb ik ook gedaan om zijn wedstrijdritme op te krikken. Dit was een nuttige en leerrijke oefenwedstrijd.”

Bezig met laden …