voetbalzone

Vanden Borre wil opnieuw beginnen met overstap naar Racing Genk

Robert Smid08 sep 2010, 15:14
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2010, 15:14
Advertentie

Anthony Vanden Borre is weer terug in België. De 22-jarige Belg is weliswaar nog jong, maar heeft al een heel voetballeven achter de rug. Dinsdag tekende hij bij Racing Genk een contract voor de aankomende twee seizoenen, met een optie voor nog een extra seizoen. De verdediger annex middenvelder werd woensdag voorgesteld aan de toegestroomde pers.

Dat Vanden Borre nu weer terugkeert naar de Belgische competitie zullen velen een aantal jaren geleden niet hebben gedacht. Op zijn zestiende debuteerde hij in de hoofdmacht van Anderlecht en een grote carrière leek in het verschiet te liggen. In 2007/08 maakte hij zijn gedroomde transfer naar Fiorentina, maar daar wilde het niet lukken. Hij werd verpatst aan Genoa en speelde afgelopen seizoen voor Portsmouth.

De verwachtingen waren waarschijnlijk te hoog, maar vooral vanwege zijn gedrag had hij het moeilijk bij zijn werkgevers. Vanden Borre wil met een schone lei beginnen in België en zijn carrière een nieuw leven inblazen. “Ik ben ouder en milder geworden. Ik ben een goede jongen en dat wil ik bewijzen. Ik kom van ver”, aldus de nieuwbakken speler van Racing Genk op zijn presentatie.

“Dit is een sportieve keuze. Genk is ambitieus en bovendien kent trainer Franky Vercauteren mij goed”, aldus Vanden Borre, die voorlopig nog wel in de wachtkamer wordt gezet als het gaat om speeltijd in de hoofdmacht van Racing Genk. Hij is pas speelgerechtigd na de winterstop, dus moet het vooral doen met trainingsarbeid in de aankomende maanden. Wel mag hij meedoen in wedstrijden van de beloften en oefenduels.

Bezig met laden …